DNA kodunun oluşması ve bu kod kavramının canlılığın temel yapısını oluşturması yaradılışı savunanlara göre, akıllı bir yaratıcı için delil oluşturmaktadır. Buna göre, 'kod' gibi özel bir şeyin oluşması, ancak o kodu bilen biri 'şeyin' varlığını gerektirir. Ancak evrim savunucuları ise DNA kodunun bile evrim süreci içerisinde oluşabildiğini açıklamaktadırlar. Peki ama nasıl?

DNA oluşumundan bahsetmeden önce, ilk canlılığın ortaya çıkışına değinmekte fayda var sanırım. Kimi bilim insanlarına göre her şeyin var olduğu bir ortamda ve karmaşıklığın içinde birbiri ile uyuşan basit proteinlerin ve moleküllerin bir araya gelmesi sonucu aminoasitler ilk canlılık belirtisini gösterdi. Kimi bilim insanlarına göre ise Dünya'nın bundan 4-6 milyar yıl önceki atmosferindeki organik moleküller birbiri ile sentezlenerek okyanusa yağmış ve suda ilk hayat devinimi başlamıştır.

İşte canlılık ile birlikte bu kod taşıma sistemi, yani RNA varlık göstermiş olmalıdır; çünkü varlığın bilgilerini taşımak RNA olmadan olamaz.

İşte şimdi çok karmaşık bir kod düzenine sahip olan DNA ve RNA aslında ilk başta basit nükleotidlerin yan yana gelmesi ile oluşan uzun zincirlerdir.